Boka, cykla, betala – direkt i appen

Med Cykelpoolens app reserverar du cykel lika lätt som du cyklar. Via appen kan du även hålla koll på distansen du cyklat och du kan även få en översikt över ditt användande.

Skanna QR-koden på låset för att låsa och låsa upp. Om du vill stanna och göra något ärende kan du enkelt Pausa resan och då låsa cykeln. Sedan kan du återuppta resan och cykla vidare. När du cyklat klart ställer du bara cykeln på samma ställe som du hämtade den och ser till att ladda batteriet, både på dig själv och cykeln.

Appen finns att ladda hem på App Store och Google Play.

     

Detaljerad guide till användning av appen Linka GO

  1. För att börja cykla behöver du först välja vilken cykel som är lämplig för dig och din resa och ledig att använda.

  2. Du öppnar sedan upp appen LinkaGO

  3. Sedan letar du upp QR koden som sitter på batteriet bak på cyklarna och scannar den i appen. När det är gjort går låset vid bakhjulet upp. Om det i appen står att att det måste aktiveras så klickar du på ON-knappen på sidan av låset alternativt rör lite på cykeln så vaknar låset upp från sin sömn. Se också till så att det inte ligger en Eker mot låset som hindrar det från att öppnas/stängas.

  1. När låset är upplåst och du börjat cykla ser du lite information i displayen.

  2. Om du Swipear upp skärmen kan du också välja att Pausa din resa. Detta är viktigt när du till exempel behöver lämna din cykel för en stund vid ett ärende eller liknande. Du kan då låsa cykeln även om det fortfarande kostar pengar.

  3. För att avsluta din resa behöver du vara tillbaka i förrådet där du hämtade den. Detta eftersom det finns ett GPS-staket över området. Du ser till att koppla in USB kabeln i låset och om det var någon också kabeln till batteriet på cykeln.